Lantpaté

Tillagningstid:

Lantpaté

Publicerat:

Tillagningstid:

En lantpaté känns väl ändå väldigt elegant trots namnet? Perfekt som förrätt, på buffén eller på egen hand som en matig lunchrätt. Förbered den dagen innan och servera gärna med något picklat en god senap och kanske en krispig sallad till.

Ingredienser

10 portioner

  • 1 ½ dl
    cognac
  • 1 ½ kg
    karré (eller 1 kg fläskfärs och 500 g karré)
  • 50 g
    smör
  • 3
    schalottenlökar
  • 3
    vitlöksklyftor
  • 2 paket
    bacon
  • 2 ½ tsk
    salt
  • färsk timjan
  • färsk salvia
  • svartpeppar
  • 2
    ägg
  • 1 ½ dl
    grädde
  • ½ dl
    osaltade, rostade pistagenötter

Till servering

  • finhackad persilja
  • fintärnade röda äpplen
  • cornichons
  • sötstark senap

Så lagar du