Lasagne med keso

Lasagne med keso.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ni som känner mig vet att jag alltid letar sätt att förenkla vardagsmaten. Eller ja, all mat, egentligen. Smarta knep, råvaror, tekniker osv. En grej som jag verkligen gillar att jobba med är lasagne. Här har jag gjort en variant med keso istället för att koka bechamelsås/vit sås. Spara på disken, ni vet. Det blev över förväntan bra!

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1paket
    torkade lasagneplattor eller motsvarande mängd färska
  • 2
    gula lökar, rivna
  • 2
    morötter, rivna
  • 400g
    färs av valfri sort, nöt, vilt, veg, fågel-du väljer!
  • 2paket
    tomater, krossade
  • vitlök
  • salt och peppar
  • smör eller olja till stekning
  • 1kg
    keso
  • 2dl
    lagrad hårdost, riven

Till servering

  • grönsallad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök och morötter i olja/smör en kastrull med höga kanter.

2. Stek färsen gyllene i stekpanna, häll över den i lökkastrullen.

3. Häll på tomater, koka ihop minst 10 minuter, gärna längre. Smaka av med vitlök, salt och peppar. Du kan ta i tex oregano och buljongtärning också om det finns hemma.

4. Varva färs, plattor och keso i en ugnsform.

5. Översta lagret ska vara sås, keso och riven ost. Grädda tills plattorna är mjuka och ytan gyllene, det tar ca 30 minuter i varmluftsugn, något längre i vanlig. Men ni vet, en får alltid hålla koll på tiden för just sin ugn, eftersom det varierar. Servera med en fräsch sallad.

Tips

Riv morötter och lök i matberedaren. Tillsätt gärna fler rotsaker tex selleri. När du ändå har den framme, så passa på att riva och strimla lite extra till sallad inför veckan som kommer.

Dela det här receptet med dina vänner!