Läskig moussedessert
Publicerat:
2017-10-20Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
Chokladmousse
- 3dlvispgrädde
- 180gmörk choklad (av god kvalitet)
Hallonkompott
- 100ghallon
- florsocker
Jordliknande kexkross
- 1paketchokladfyllda chokladkex (175 g)
Gravstenar av kex
- ovala kex
- 50gvit choklad
- svart geléfärg
Så lagar du
Chokladmousse
1. Häll grädden och den hackade chokladen i en kastrull. Värm försiktigt upp blandningen tills chokladen har smält. Det får ej koka.
2. Låt chokladgrädden svalna i kylskåp i minst sex timmar, gärna över natten. Vispa upp till mousse-konsistens.
Hallonkompott
1. Koka upp hallonen i minst två minuter. Söta efter behag med florsocker. Kyl ned.
Jordliknande kexkross
1. Krossa chokladkakorna till smulor med mixer eller i mortel.
Gravstenar av kex
1. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller vattenbad.
2. Tillsätt en gnutta svart livsmedelsfärg eller svarta chokladlinser så chokladen blir grå.
3. Doppa kexen i chokladen, låt stelna. Doppa en tunn pensel i svart geléfärg och skriv ”RIP” på kexen.
Montering
1. Varva chokladmoussen med hallonkompotten i genomskinliga glas eller skålar. Avsluta med ett lager chokladkross. Stick ned gravstenskexen som pricken över i.