Läskig moussedessert

Johanna Vibergs läskiga chokladmousse.

Publicerat:

Tillagningstid:

Chokladmousse, hallonkompott, jordliknande kexkross och gravstenar av kex blir tillsammans en varvad chokladdessert som gjord för halloween-firandet.

Ingredienser

6portioner

Chokladmousse

  • 3dl
    vispgrädde
  • 180g
    mörk choklad (av god kvalitet)

Hallonkompott

  • 100g
    hallon
  • florsocker

Jordliknande kexkross

  • 1paket
    chokladfyllda chokladkex (175 g)

Gravstenar av kex

  • ovala kex
  • 50g
    vit choklad
  • svart geléfärg

Så lagar du

Chokladmousse

1. Häll grädden och den hackade chokladen i en kastrull. Värm försiktigt upp blandningen tills chokladen har smält. Det får ej koka.

2. Låt chokladgrädden svalna i kylskåp i minst sex timmar, gärna över natten. Vispa upp till mousse-konsistens.

Hallonkompott

1. Koka upp hallonen i minst två minuter. Söta efter behag med florsocker. Kyl ned.

Jordliknande kexkross

1. Krossa chokladkakorna till smulor med mixer eller i mortel.

Gravstenar av kex

1. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller vattenbad.

2. Tillsätt en gnutta svart livsmedelsfärg eller svarta chokladlinser så chokladen blir grå.

3. Doppa kexen i chokladen, låt stelna. Doppa en tunn pensel i svart geléfärg och skriv ”RIP” på kexen.

Montering

1. Varva chokladmoussen med hallonkompotten i genomskinliga glas eller skålar. Avsluta med ett lager chokladkross. Stick ned gravstenskexen som pricken över i.

Dela det här receptet med dina vänner!