Lat fisksoppa med örtbruchetta
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1paketfryst sejfilé
- 2mskpressad citron
- 2tsksambal oelek eller indisk currypasta
- 5dltomatjuice
- 5dlvatten
- 1fiskbuljongtärning
- 3dlfrysta grönsaker
- tunnt skivat lantbröd eller formbröd
- 2mskolivolja
- 2tskörtkrydda
Så lagar du
Soppa:
Halvtina fisken, skär den i kuber och lägg dem i en bunke.
Krydda med pressad citron och sambal oelek eller curry.
Låt fisken stå och marinera medan du gör soppan och brödet.
Koka upp tomatjuice och vatten tillsammans med buljongtärningen.
Tillsätt de frysta grönsakerna och låt koka upp.
Vänd försiktigt ner fisken tillsammans med marinaden i soppan.
Sjud på svag värme ca 4-5 min.
Bruchetta:
Sätt ugnen på grill 225 grader.
Skiva brödet lägg det på en plåt.
Strö på örtkryddor, ringla över oljan
Rosta i ugnen några minuter.
Smaka av soppan och servera med bruchettan.
<b>Tips!</b>
Mixa matlagningsyoghurt med kärnfria oliver och lite fetaost - perfekt att toppa soppan med!