Lat fisksoppa med örtbruchetta

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    fryst sejfilé
  • 2msk
    pressad citron
  • 2tsk
    sambal oelek eller indisk currypasta
  • 5dl
    tomatjuice
  • 5dl
    vatten
  • 1
    fiskbuljongtärning
  • 3dl
    frysta grönsaker
  • tunnt skivat lantbröd eller formbröd
  • 2msk
    olivolja
  • 2tsk
    örtkrydda

Så lagar du

Soppa:

Halvtina fisken, skär den i kuber och lägg dem i en bunke.

Krydda med pressad citron och sambal oelek eller curry.

Låt fisken stå och marinera medan du gör soppan och brödet.

Koka upp tomatjuice och vatten tillsammans med buljongtärningen.

Tillsätt de frysta grönsakerna och låt koka upp.

Vänd försiktigt ner fisken tillsammans med marinaden i soppan.

Sjud på svag värme ca 4-5 min.

Bruchetta:

Sätt ugnen på grill 225 grader.

Skiva brödet lägg det på en plåt.

Strö på örtkryddor, ringla över oljan

Rosta i ugnen några minuter.

Smaka av soppan och servera med bruchettan.

<b>Tips!</b>

Mixa matlagningsyoghurt med kärnfria oliver och lite fetaost - perfekt att toppa soppan med!

Dela det här receptet med dina vänner!