Lättgjord fisksoppa

Lättgjord fisksoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

En lättgjord och smal fisksoppa som passar både till vardag och fest. Men soppan i sig är riktig smalmat. En portion innehåller bara 250 kcal.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    torsk, skreitorsk eller sej
  • 1tsk
    salt
  • 1st
    liten purjolök
  • 2-3st
    morötter, 200 gram
  • 1st
    fänkål, 200 gram
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 2msk
    olivolja
  • 1burk(ar)
    krossade tomater, ca 400 gram
  • dl
    vitt torrt vin
  • 6dl
    vatten
  • 2st
    fiskbuljongtärningar
  • 1dl
    finhackad dill
  • salt och nymald peppar

Så lagar du

1. Skär fisken i bitar. Salta dem med 1 tsk salt och ställ åt sidan.

2. Ansa grönsakerna. Skiva purjolök, morötter och fänkål.

3. Fräs alltsammans i olivoljan tillsammans med riven eller pressad vitlök.

4. Tillsätt tomater, vin, vatten och fiskbuljongtärningar. Koka 10–15 minuter under lock tills grönsakerna börjar bli mjuka.

5. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda några minuter under lock. Smaka av med salt och peppar och tillsätt dillen.

En portion av soppan innehåller 250 kcal.

Dela det här receptet med dina vänner!