Lättgjord injera

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Injera är ett surdegstunnbröd som påminner om pannkakor. Det är ett givet tillbehör till grytor i Etiopen och Eritrea. Injera är egentligen inte något du snabbt slänger ihop, smeten ska helst jäsa i några dagar tills det bildas ett surdeg. Man ska även använda en mjölsort som heter "teff" som ger brödet en god smak och sin fina konsistens. Konsistensen på riktig injera är fluffig och svampaktig på något vis. Den här "fuskvarianten" görs ganska snabbt, men smakar också supergott!

Ingredienser

4 portioner

  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    fint rågmjöl
  • 2 tsk
    bakpulver
  • ½ tsk
    salt
  • 5 dl
    kolsyrat vatten
  • 2 msk
    vitvinsvinäger

Så lagar du