Lättrökt julskinka med citrusgriljering

Julskinka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Julskinkan blir vackert blank när den griljeras med gelé. Den lättrökta skinkan finns att köpa både rimmad och färdigkokt.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1st
    färdigkokt lättrökt julskinka (3-4 kg)
  • 1st
    glas röd vinbärsgelé (180 g)
  • 2tsk
    bruna senapsfrön
  • 1st
    lime
  • 3st
    kumquats

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dra loss svålen på skinkan.

3. Smält gelén på svag värme tills det är tjockflytande.

4. Tvätta citrusfrukterna mycket väl och skiva dem tunt. Skeda ut gelén över skinkan men spara lite som får smälta helt. Tryck fast citrusskivorna 
i gelén och pensla med det helt smälta geléet.


5. Gratinera mitt i ugnen cirka 10–15 minuter. Ta ut skinkan. Om 
citrusskivor ramlat är det lätt att trycka dem på plats igen. Pensla en gång till med gelé som runnit av och eventuell överbliven gelé.

Dela det här receptet med dina vänner!