Tryffel med lavendel

Tryffel med lavendel.

Publicerat:

Lavendel och choklad tycker jag är en fantastisk smakkombination. I de här tryfflarna använder jag torkade lavendelblommor. De ger en mild och elegant smak som påminner om England och afternoon tea.

Ingredienser

  • 1dl
    grädde
  • 2msk
    lavendelblommor, torkade
  • 340g
    choklad, 85% kakao
  • 5msk
    honung
  • lite flingsalt

Så lagar du

1. Klä en form med bakplåtspapper.

2. Hacka chokladen fint.

3. Häll grädde och lavendelblommor i en kastrull och låt dem nästan koka upp.

4. Dra av från plattan och låt dra i 5 minuter.

5. Sila genom en finmaskig sil. Pressa ur grädden ur blommorna ordentligt.

6. Smält chokladen på låg värme i ett vattenbad.

7. Värm upp grädden igen tills den nästan kokar.

8. Häll i chokladen och rör kraftfullt tills chokladen smälter.

9. Tillsätt honungen och rör till en blank smet.

10. Häll upp i den pappersklädda formen.

11. Låt stå i kylen i ca 3 timmar tills smeten stelnat.

12. Skär upp i 3 cm stora rutor med en vass kniv och lägg rutorna på ett fat med bakplåtspapper.

13. Strö tre lavendelblommor och några saltflingor på varje ruta.

Dela det här receptet med dina vänner!