Lax i långpanna med romsås

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Lax i långpanna med romsås.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Enkel, smidig och vardagslyxig rätt som är både nyttig och drömgod. Att det är väldigt lite disk är en bonus!

Ingredienser

4 portioner

  • 700 g
    laxfilé, benfri, eller annan fisk (helst Krav- eller MSC-märkt)
  • 600 g
    potatis, kokt
  • 1 kg
    färska grönsaker, i bitar (t ex 1 färsk broccoli i bitar, 1 knippe morötter i bitar, 1 fänkål, en näve sockerärtor, rädisor)
  • röd lök, i klyftor
  • 1 st
    citron

Vitlöksolja

  • 1 dl
    olivolja
  • 1-2 st
    vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk
    italiensk salladskrydda
  • 1 tsk
    salt
  • färska örter, om du har

Romsås

  • 3 dl
    crème fraiche, valfri fetthalt
  • 2 msk
    fiskrom, t ex stenbitsrom
  • salt
  • vitpeppar
  • gräslök

Så lagar du