Lax med basilika- och fetaosttäcke med ugnsstekta rotsaker

Tillagningstid:

Lax med basilika- och fetaosttäcke med ugnsstekta rotsaker.

Publicerat:

Tillagningstid:

Rätten lagas enkelt i en ugnslångpanna. Täck laxen med en läcker röra av fetaost och crème fraiche och låt ugnen göra jobbet! Fänkål, rödbetor, morötter och potatis ger god smakbrytning och skön mättnad efter en aktiv dag.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g
    fast potatis, t ex Amandin
  • 2-3
    rödbetor
  • 2
    morötter
  • 1
    fänkål
  • olivolja
  • salt

Lax med basilika- och fetaosttäcke

  • 4 bit(ar)
    laxfilé, ca 600 g
  • 1 tsk
    salt och lite nymald peppar
  • ½ kruk(or)
    basilika
  • 300 g
    fetaost
  • dl
    crème fraiche

Så lagar du