Lax med grapefrukt
Tillagningstid:
Publicerat:
2019-01-09Tillagningstid:
En smakrik laxrätt med mycket sötma, hetta och pigg beska. Har man inte harissa går det bra att smaka av glazen med till exempel sambal oelek eller färsk chili.
Ingredienser
4 portioner
- 800 glaxsida
- 1 mskolivolja
- 3 mskhonung
- 1 tskharissa eller sambal oelek
Grapefruktsallad
- 2grapefrukter
- 2avokado, mogna
- 1schalottenlök
- 1 knippa(or)koriander
Vetesallad
- 250 gmatvete
- 2schalottenlökar
- 2 mskolivolja
- 1 mskvitvinsvinäger
- 1 nypa(or)socker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader och grilleffekt.
2. Skär laxen i 4 portionsbitar. Blanda ihop olivolja, honung och harissa. Salta laxen och pensla sedan harissablandningen på laxen. Lägg i en ugnsfast form och ställ åt sidan.
3. Koka matvete enligt anvisningarna på paketet. Hacka under tiden schalottenlöken fint. Stek löken i olivolja tills den mjuknat. Tillsätt vinäger och en nypa socker.
4. Blanda ner löken i det kokta och avrunna matvetet. Smaka av med salt och peppar.
5. Gör grapefruktsalladen. Filéa grapefrukten genom att skära bort skalet och sedan skära loss fruktköttet i fina klyftor. Skär avokado i skivor. Hacka schalottenlök fint. Blanda ingredienserna till salladen och smaka av med salt och peppar.
6. Grilla laxbitarna i ugnen i 5 - 10 minuter eller tills de fått fin färg.
7. Servera laxen med avokadosalladen och matvete.