Lax med grapefrukt

Lax med grapefrukt.

Publicerat:

Tillagningstid:

En smakrik laxrätt med mycket sötma, hetta och pigg beska. Har man inte harissa går det bra att smaka av glazen med till exempel sambal oelek eller färsk chili.

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    laxsida
  • 1msk
    olivolja
  • 3msk
    honung
  • 1tsk
    harissa eller sambal oelek

Grapefruktsallad

  • 2
    grapefrukter
  • 2
    avokado, mogna
  • 1
    schalottenlök
  • 1knippa(or)
    koriander

Vetesallad

  • 250g
    matvete
  • 2
    schalottenlökar
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 1nypa(or)
    socker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader och grilleffekt.

2. Skär laxen i 4 portionsbitar. Blanda ihop olivolja, honung och harissa. Salta laxen och pensla sedan harissablandningen på laxen. Lägg i en ugnsfast form och ställ åt sidan.

3. Koka matvete enligt anvisningarna på paketet. Hacka under tiden schalottenlöken fint. Stek löken i olivolja tills den mjuknat. Tillsätt vinäger och en nypa socker.

4. Blanda ner löken i det kokta och avrunna matvetet. Smaka av med salt och peppar.

5. Gör grapefruktsalladen. Filéa grapefrukten genom att skära bort skalet och sedan skära loss fruktköttet i fina klyftor. Skär avokado i skivor. Hacka schalottenlök fint. Blanda ingredienserna till salladen och smaka av med salt och peppar.

6. Grilla laxbitarna i ugnen i 5 - 10 minuter eller tills de fått fin färg.

7. Servera laxen med avokadosalladen och matvete.

Dela det här receptet med dina vänner!