Laxfilé i ugn med rostade rotsaker

Laxfilé i ugn med rostade rotsaker.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    laxfilér
  • 4-5st
    morötter
  • 6-7st
    stora potatisar
  • 2st
    palsternackor
  • 2tsk
    rosmarin (färsk eller torkad)
  • 2dl
    créme fraiche
  • 1msk
    honung
  • salt och vitpeppar
  • olja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 220 grader

2. Skala morötter, palsternacka och potatis, dela ner i bitar. Ju mindre bitar desto kortare tillagningstid. Lägg i en ungsfast form, krydda med lite salt och vitpeppar, ringla lite olja över och rör runt så att kryddor och olja fördelar sig. Sätt in i ugnen i 15-30 minuter, inledningsvis i mitten av ugnen.

3. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form, krydda med salt, vitpeppar och rosmarin. Flytta ner grönaskerna i ugnen när halva tiden gått, och sätt in fisken mitt i ugnen.

4. Gör sås av creme fraiche, honung och lite salt och vitpeppar. Låt dra i kylskåpet till maten är färdig. Ringla över grönsakerna på tallriken alt. servera brevid.

5. Rotsaksvariation: Gott med färska rödbetor tillsammans med morötter och potatis.

Suzanne Dicander

(Detta är ett tittarrecept, inte provlagat av redaktionen)

Dela det här receptet med dina vänner!