Laxlåda på glöden

Laxlåda på glöden.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel utflyktsmat där laxen får smak av apelsinläsk, apelsinsaft, ingefära, ost och annat gott.

Ingredienser

3 - 4portioner

  • 300-400g
    skinnfri laxfilé
  • 1dl
    apelsinläsk
  • ½
    apelsin, saften
  • 1dl
    fiskbuljongtärning
  • 1msk
    vit balsamicovinäger
  • 1dl
    grädde
  • 2dl
    créme fraiche
  • 1tsk
    ingefära, färskriven
  • 20g
    parmesan, riven
  • 2msk
    hackad dill, färsk
  • 1-2msk
    smör, skirad
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Salta och peppra laxen. Smörj dosan med det skirade smöret och lägg i laxen. Häll på apelsinläsk, samt saften från apelsin, grädde, ingefära, buljongtärning och vit balsamicovinäger.

2. Smöra ut créme fraiche och strö över den rivna parmesanen.

3. Strö över dillen och lägg på locket och ställ in på glöden eller på grillgallret. Låt stå i 15–20 minuter.

4. Värm snabbt brödet på glöden och servera tillsammans med laxlådan.

Dela det här receptet med dina vänner!