Laxpaj med spenat och filodeg

Tillagningstid:

Laxpaj med spenat och filodeg

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasigt skal av filodeg till god och härlig fyllning med lax, spenat och ost. Den som vill kan ersätta filodegen med vanlig pajdeg.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 paket
    filodeg (450g)
  • 125 g
    smör

Fyllning

  • 1 paket
    tinad ekologisk bladspenat (450g)
  • 1 bunt
    salladslök
  • 1 msk
    olivolja eller smör
  • 1 bit(ar)
    kallrökt lax (300g)
  • ½ burk(ar)
    ricotta (250g)
  • 1 burk(ar)
    färskost, naturell (150g)
  • 150 g
    riven lagrad ost
  • 3 st
    ägg
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    riven muskotnöt
  • efter smak
    nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Så lagar du