Laxpudding med twist
Publicerat:
2017-04-05Tillagningstid:
Laxpudding passar både att servera som ensamrätt eller på buffébordet.
Ingredienser
6portioner
- 1kgpotatis
- 2gula lökar
- 200gkallrökt lax, skivad
- 200ggravad lax, skivad
- 2påsar babyspenat, cirka 140 g
- 1knippa(or)dill, hackad
- 1knippa(or)gräslök, fint skuren
- 3dlvispgrädde
- 1dlmjölk
- 5ägg
- 1–2msksmör
- nymald svartpeppar
Tillbehör & garnering
- ärtskott
- sallad
- eventuellt skirat smör
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala potatis och lök. Skiva dem tunt.
3. Lägg 1/3 av skivorna i botten på en ugnssäker form.
4. Lägg sedan på hälften av spenaten och hälften av laxskivorna, dillen och gräslöken. Upprepa alltsammans och avsluta med ett lager potatis och lök.
5. Vispa samman grädde, mjölk och ägg. Vrid ner rejält med peppar och häll blandningen över potatisen. Lägg på smör i mycket små klickar.
6. Grädda på nedersta falsen cirka 1 timme och 10 minuter. Prova med sticka att potatisen känns mjuk. Garnera med ärtskott.