Laxpudding med twist

Laxpudding

Publicerat:

Tillagningstid:

Laxpudding passar både att servera som ensamrätt eller på buffébordet.

Ingredienser

6portioner

  • 1kg
    potatis
  • 2
    gula lökar
  • 200g
    kallrökt lax, skivad
  • 200g
    gravad lax, skivad
  • 2
    påsar babyspenat, cirka 140 g
  • 1knippa(or)
    dill, hackad
  • 1knippa(or)
    gräslök, fint skuren
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1dl
    mjölk
  • 5
    ägg
  • 1–2msk
    smör
  • nymald svartpeppar

Tillbehör & garnering

  • ärtskott
  • sallad
  • eventuellt skirat smör

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala potatis och lök. Skiva dem tunt.

3. Lägg 1/3 av skivorna i botten på en ugnssäker form.

4. Lägg sedan på hälften av spenaten och hälften av laxskivorna, dillen och gräslöken. Upprepa alltsammans och avsluta med ett lager potatis och lök.

5. Vispa samman grädde, mjölk och ägg. Vrid ner rejält med peppar och häll blandningen över potatisen. Lägg på smör i mycket små klickar.

6. Grädda på nedersta falsen cirka 1 timme och 10 minuter. Prova med sticka att potatisen känns mjuk. Garnera med ärtskott.

Dela det här receptet med dina vänner!