Laxtartar med citron anglais

Tillagningstid:

Laxtartar på en bädd av creme anglais, placerat på en blå tallrik, toppad med krasse.

Publicerat:

Tillagningstid:

En sås som passar så fint till mycket av det som är gott till påsken och våren: vit sparris, pocherade ägg eller varför inte lax. Gör grundreceptet till en creme anglais, det vill säga vaniljkräm. Istället för socker och vanilj är det citron och salt som går i. Du kan förbereda såsen redan en dag i förväg.

Ingredienser

4 portioner

  • 350 g
    färsk laxfilé, gärna fryst 24 h innan
  • salt och peppar
  • 1 st
    citron, rivet skal
  • 3 msk
    olivolja
  • ½ dl
    finhackad gräslök
  • ½ dl
    finhackad mynta
  • ½ dl
    saltrostade pumpakärnor
  • ½ ask(ar)
    krasse

Citron anglais

  • 1 st
    ägg
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    standardmjölk
  • 4 tsk
    majsstärkelse
  • msk
    citronsaft
  • 1 st
    citron, rivet skal
  • salt
  • 2 msk
    rumstempererat smör

Så lagar du