LCHF-laxbiffar med limeaioli

Laxbiffar på salladsbädd med limeaioli.

Publicerat:

Goda laxbiffar med läcker aioli. En komplett måltid som lunch eller middag tillsammans med limeaioli som fettkälla

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    laxfiléer, upptinade (cirka 500 gram)
  • 1st
    ägg
  • 1st
    gul lök, hackad
  • 1st
    citron, rivet skal och saft
  • 1st
    urkärnad röd chilipeppar
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar

Limeaioli

  • 2klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • 1msk
    limesaft
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1st
    ägg
  • 2dl
    neutral rapsolja
  • 1tsk
    rivet limeskal
  • salt
  • peppar

Så lagar du

Laxbiffar

1. Mixa allt i en matberedare med kniv till en färs (laxbitarna går bra att lägga i hela i matberedaren).

2. Forma lagom stora biffar med lite blöta händer. Stek i smör ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.

Limeaioli

1. Alla ingredienserna till aiolin ska vara i samma temperatur, alltså kylskåpskalla. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten på skålen. Sätt på stavmixern och mixa till aiolin gått ihop så den är krämig i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.

2. Servera med olika gröna bladgrönsaker tex spenatblad ringla gärna lite fin olivolja och lite flingsalt över. Lägg laxbiffarna ovanpå bladgrönsakerna och två klickar limeaioli bredvid.

Dela det här receptet med dina vänner!