Libanesisk tartar i spetskål

Tartar i spetskål.

Publicerat:

Det libanesiska köket har inspirerat till den här rätten som kombinerar olika typ av tillagning, kryddor och fräschör. Det råa köttet grillas lätt på ytan för att ge karaktär åt tartaren och blandas sedan med välkryddad bulgur. Tartaren förenas med örtrik tomatsallad och rostade nötter/mandlar till små knyten i blancherade kålblad – delikat fingerfood.

Ingredienser

  • 200g
    nötkött (inre stek)
  • 120g
    bulgur, kokt i buljong
  • buljong
  • 1st
    gul lök, finhackad
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1tsk
    korianderfrön, krossade
  • 3st
    lagerblad
  • 2st
    tomater, mogna
  • ½msk
    koriander, hackad
  • ½dl
    persilja, hackad
  • 1msk
    mynta, hackad
  • olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 1st
    spetskål eller savoykål
  • 2msk
    mandel eller cashewnötter, rostade och hackade

Så lagar du

1. Koka bulgur i buljong kryddad med spiskummin, korianderfrön och lagerblad.

2. Grilla köttet bara lätt på ytan med en brännare för att få en tillredd, grillad smak. Finhacka köttet.

3. Blanda med kokt bulgur, rå lök, salt och svartpeppar.

4. Till tomatsalladen - blanda tärnad tomat med persilja, koriander och mynta. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.

5. Blanchera kålbladen i kraftigt saltat vatten.

6. Lägg en klick tartar på varje blad. Toppa med tomatsallad och rostad mandel/cashewnöt och vik ihop till ett knyte.

Dela det här receptet med dina vänner!