Lilian Mannerströms köttbullar

Lilian Mannerströms köttbullar

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    nötfärs
  • 400g
    blandfärs
  • 1dl
    gräddmjölk (½ dl mjölk ½ dl grädde)
  • 1dl
    ströbröd
  • 1
    ägg
  • ½dl
    vatten
  • 2
    medelstora kokta potatisar
  • 2
    små gul lökar
  • 1msk
    farinsocker
  • 3msk
    ansjovisspad
  • 2msk
    koncentrerad kalvfond
  • 2msk
    soja
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör till stekning

Så lagar du

1. Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägg och vatten till en lös smet. Låt dra i ca 10 minuter.

2. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.

3. Mosa sönder den kokta potatisen med en gaffel.

4. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

5. Forma runda små köttbullar ca 25g st och stek gyllenbruna i

smör.

Dela det här receptet med dina vänner!