Lime-pickles
Publicerat:
2012-10-24Gott tillbehör till fiskrätter och kalvrätter.
Ingredienser
4 portioner
- 6 stlime
- 1 tsksalt
- 2 tsksenapsfrön
- 2 tskkumminfrön
- 2 tskfänkålsfrön
- 2 tskgurkmeja
- 1 tskbockhornsfrön
- 2 stfinhackad grön chili ca 3 cm långa
- 2 strivna klyftor vitlök
- 1 mskriven ingefära
- 1 mskfarinsocker
- 2 dlmatolja
Så lagar du
1. Tvätta och dela lime i 8 klyftor, skär bort den vita mittensträngen. Lägg i en bunke, strö över salt. Låt stå.
2. Torrosta senapsfrön, kumminfrön, fänkålsfrön, gurkmeja, bockhornsfrön i en stekpanna ca 1-2 minuter. Lägg i en mortel och mortla till ett pulver.
3. Ta samma stekpanna och häll i oljan, vitlöken, ingefäran, råsockret samt den gröna chilin, stek på svag värme i ca 2-3 minuter.
4. Lägg i limen och kryddblandningen i oljan och låt småkoka i ca 6-8 minuter, eller tills limeskalet mjuknat.
5. Häll upp i steriliserade glasburkar. Serveras med fördel till fiskrätter samt kalvrätter.