Lime-pickles

Limefrukter på skärbräda.

Publicerat:

Gott tillbehör till fiskrätter och kalvrätter.

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    lime
  • 1tsk
    salt
  • 2tsk
    senapsfrön
  • 2tsk
    kumminfrön
  • 2tsk
    fänkålsfrön
  • 2tsk
    gurkmeja
  • 1tsk
    bockhornsfrön
  • 2st
    finhackad grön chili ca 3 cm långa
  • 2st
    rivna klyftor vitlök
  • 1msk
    riven ingefära
  • 1msk
    farinsocker
  • 2dl
    matolja

Så lagar du

1. Tvätta och dela lime i 8 klyftor, skär bort den vita mittensträngen. Lägg i en bunke, strö över salt. Låt stå.

2. Torrosta senapsfrön, kumminfrön, fänkålsfrön, gurkmeja, bockhornsfrön i en stekpanna ca 1-2 minuter. Lägg i en mortel och mortla till ett pulver.

3. Ta samma stekpanna och häll i oljan, vitlöken, ingefäran, råsockret samt den gröna chilin, stek på svag värme i ca 2-3 minuter.

4. Lägg i limen och kryddblandningen i oljan och låt småkoka i ca 6-8 minuter, eller tills limeskalet mjuknat.

5. Häll upp i steriliserade glasburkar. Serveras med fördel till fiskrätter samt kalvrätter.

Dela det här receptet med dina vänner!