Limebakad lax i ugn med äppelskagen och dillstomp

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftig lax som lagar sig själv i ugnen medan du förbereder skagen och potatisstomp. Vardagslyx med guldkant som funkar lika bra till fest! Picklad fänkål ger ett härligt krisp och sötsyrlig smak som pricken över i till den mjuka laxen.

Ingredienser

4 portioner

Fisken

  • 1 kg
    benfri laxfilé
  • 2 st
    lime, skivade
  • 1 kg
    valfria grönsaker (tex endive, sparris, broccoli, spetskål)
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Dillstomp

  • 1 kg
    potatis, skalad (mindre bitar går fortare att koka)
  • 1 dl
    turkisk yoghurt
  • 2 msk
    dill, hackad
  • salt
  • vitpeppar

Skagenröra med äpple

  • 150 g
    räkor, skalade och hackade
  • 2 dl
    turkisk yoghurt
  • 1 st
    rött äpple
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk
    stenbitsrom (valfritt)
  • riven pepparrot (valfritt)

Snabbpicklad fänkål

  • 1 st
    stor fänkål
  • ½ dl
    ättika (12%)
  • 1 dl
    vatten
  • 1 nypa(or)
    salt
  • 1 nypa(or)
    socker

Så lagar du