Limemarinerad laxfilé

Limemarinerad laxfilé

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    laxfilé
  • 2st
    lime
  • citronpeppar
  • vitpeppar
  • dill, finhackad
  • ½st
    zucchini
  • ½st
    purjolök
  • 1st
    morot
  • 1dl
    grönskasbuljong
  • persilja

Så lagar du

1. Lägg laxfilén på ett fat med skinnsidan ner. Pressa över limesaften och strö över citronpeppar, vitpeppar och den finhackade dillen.

2. Låt stå i kylen och dra i en halvtimme.

3. Stek därefter laxfilén hastigt på båda sidor men med skinnsidan ner först.

Sauterade grönsaker

1. Smält smör i botten på en gryta, lägg ner de strimlade grönsakerna och låt dom svettas under lock i 5 minuter. Tag av locket och häll i 1 dl grönsaksbuljong. Låt ångkoka i 5 minuter.

2. Strö över vitpeppar och finhackad persilja.

3. Servera med sallad och ris eller kokt potatis.

Somrig creme fraiche-sås

2 dl creme fraiche

1 msk majonäs

2 msk dijonsenap (går bra med annan senap)

1 msk honung

en handfull gräslök/dill/persilja (eller annat grönt från trädgården)

½ dl vitt vin (eller pressad lime)

en nypa vitpeppar

Blandas samman, smakas av med vitvin och vitpeppar. Passar till all sorts fisk.

Dela det här receptet med dina vänner!