Lingoncupcakes med vit choklad & saffransfrosting

Tid:

Fem stycken lingoncupcakes med saffransfrosting, dekorerad med en julig snöre och på en grön bakgrund. Bild av Marja-Liisa Rauhala i Laga om mig.

Tid:

"Jag valde Lingoncupcakes med vit choklad. Cupcakes är så goda och väldigt roliga att göra. Möjlighet att dekorera med bär och frukter är stora. Dom blev mycket goda, lingonens syrliga smak mot sötman gillar jag väldigt mycket. Tack!" -Marja-Liisa Rauhala, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

12–15 portioner

  • 125 g
    smör
  • 2 st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 2 tsk
    bakpulver
  • 2 tsk
    ingefära, malen
  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    äppelmos
  • dl
    gräddfil
  • 100 g
    vit choklad, hackad
  • 1 st
    ekologisk apelsin, det gula av skalet rivet
  • dl
    lingon, frysta
  • 100 g
    pistaschkärnor, hackade
  • 1 sats(er)
    frosting (nedan)

Till garnering

  • lingon, strössel, karameller eller sockerpasta

Saffransfrosting

  • ½ paket
    (¼ g) saffran
  • 2 tsk
    rom eller apelsinjuice
  • 2 dl
    smetana
  • 200 g
    naturell färskost
  • 1 dl
    florsocker

Cream cheese-frosting

  • 100 g
    smör, rumstempererat
  • 200 g
    naturell färskost
  • ½ dl
    florsocker
  • ½ dl
    lemon curd
  • 1 st
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet
  • 1 tsk
    vaniljsocker

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg