Lingonrutor med krispig kaneltopp

Lingonrutor med kaneltopping.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Ljuvliga lingonrutor där lingonens syra möter kola och kanel med en krispig havretopp.

Ingredienser

30portioner

  • 200g
    smör
  • 1
    ägg
  • 2dl
    strösocker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 5dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • dl
    lingonsylt

Topping

  • 75g
    smör
  • 3dl
    havregryn
  • 1dl
    vetemjöl
  • ½dl
    ljus sirap
  • 2tsk
    kanel, malen
  • ½dl
    strösocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 175 grader om du har varmluftsugn.

2. Rör ihop smör, ägg och socker. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, arbeta ihop till en smidig deg.

3. Tryck ut degen i smord eller bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Bred sylt ovanpå.

Topping

1. Smält smör, rör ner resterande ingredienser. Fördela ovanpå sylten.

2. Grädda på näst nedersta falsen ca 20 minuter eller till kakan är genomgräddad.

3. Låt svalna och skär i rutor.

Tips

Kakan går bra att frysa.

Dela det här receptet med dina vänner!