Krämig lingonsås med kanel
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-12-22Tillagningstid:
Jag tycker du skall testa denna passar bra till både skinkan och syltan men även till rökt lammfiol eller vilt. Jag gillar när det är ordentligt med syra i såsen därför har jag lite ättika i. Lingon har ju annars ganska mycket syra i sig så har du syrliga lingon så får du väga av med sockret därför står det 1/2-1dl socker i receptet.
Ingredienser
4–6 portioner
- 2 dlfärska lingon
- 1 dlvatten
- 0,5 - 1 dlmuscovadosocker
- 1 tsksalt
- 1 mskättika
- 2 krmkryddpeppar, mortlad
- 1 mskkanel
- 2 dlcréme fraiche
Så lagar du
1. Koka ihop vattnet, lingonen och sockret tills det blivit som en puré.
2. Slå i ättikan och kanelen samt saltet.
3. Låt svalna, tillsätt sedan créme fraichen.