Krämig lingonsås med kanel

En kastrull med lingonsås står i snön, en träsked ligger i såsen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jag tycker du skall testa denna passar bra till både skinkan och syltan men även till rökt lammfiol eller vilt. Jag gillar när det är ordentligt med syra i såsen därför har jag lite ättika i. Lingon har ju annars ganska mycket syra i sig så har du syrliga lingon så får du väga av med sockret därför står det 1/2-1dl socker i receptet.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 2dl
    färska lingon
  • 1dl
    vatten
  • 0,5 - 1dl
    muscovadosocker
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    ättika
  • 2krm
    kryddpeppar, mortlad
  • 1 msk
    kanel
  • 2dl
    créme fraiche

Så lagar du

1. Koka ihop vattnet, lingonen och sockret tills det blivit som en puré.

2. Slå i ättikan och kanelen samt saltet.

3. Låt svalna, tillsätt sedan créme fraichen.

Dela det här receptet med dina vänner!