Lingonsill med gin

Smörrebröd med lingonsill med gin.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vackert julröd blir den goda lingonsillen som passar att servera med en klick gräddfil.

Ingredienser

4portioner

  • 1ask(ar)
    hela filéer 5-minuterssill, 420 g
  • 2dl
    lingon, 150 g
  • ½dl
    svensk honung, 70 g
  • 1 ½msk
    gin

Tillbehör

  • gräddfil
  • gräslök eller salladslök
  • mörkt, grovt bröd

Så lagar du

1. Låt sillfiléerna rinna av i en sil. Skär filéerna i bitar.

2. Mixa lingonen tillsammans med honung och gin till en slät sås.

3. Blanda sillbitar och sås. Låt stå i kyl minst 6 timmar.

4. Servera med gräddfil och fint skuren gräslök eller salladslök.

5. Smörrebröd med lingonsill: Smöra brödet och lägg på sillbitar. Toppa med gräddfil och gräslök eller salladslök.

Dela det här receptet med dina vänner!