Lingonsylt

Lingonsylt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lingonsylt funkar till allt. Som den är, eller varför inte smaksätta den med en bit vaniljstång eller kanel? För att få sylten fastare utan att koka sönder bären så har jag testat olika metoder, det här är den jag återvänder till. Hur fast sylten blir beror även på pektininnehållet och det kan variera med hur mogna bären är. Omogna bär har mer pektin och ger fastare sylt. /Susanne

Ingredienser

40portioner

  • 1kg
    lingon
  • ½kg
    syltsocker

Så lagar du

1. Koka upp lingonen, var försiktig så att det inte bränner i botten, du kan ta i lite vatten i botten av kastrullen för att undvika det.

2. Koka några minuter, rör ner socker. Koka 2-3 minuter till. Skumma om det behövs.

3. Häll upp på väl rengjorda, varma glasburkar. Sätt på lock direkt och förvara svalt.

Dela det här receptet med dina vänner!