Linguine med pesto och gröna bönor
Ingredienser
4portioner
- 500glinguine, torkad
- 60gbasilikablad
- 50gpinjenötter
- 1klyfta(or)vitlök, delad
- 70gpecorino-ost, finriven
- 170mlolivolja, extra virgin
- 150ggröna bönor
- 15cocktailtomater, delade
- salt och peppar
Så lagar du
1. Rensa bönorna och skär i 3 cm långa bitar.
2. Lägg olja, vitlök, och pinjenötter i en mixer eller matberedare och mixa ihop till en jämn massa. Tillsätt basilika och mixa igen till slätt.
3. Häll över till en skål och rör ner pecorinon. Krydda med salt och peppar.
4. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Koka pastan till al dente.
5. Lägg ner bönorna i pastavattnet ca två minuter innan pastan är färdig.
6. Häll av pasta och bönor, men spara några matskedar pastavatten på botten av kastrullen.
7. Lägg tillbaka pastan och bönorna i kastrullen. Häll över peston och körsbärstomaterna och rör samman.
8. Servera med vitt vin.