Linguine med krabba och prosecco

Linguini med krabba och prosecco.

Publicerat:

Krabba och mousserande vin i en fantastisk kombination som ger lyxkänsla utan att kosta skjortan. Prosecco är ett måste för Gino D'Acampo i Venedig.

Ingredienser

2portioner

  • 250g
    linguine
  • 2msk
    olivolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök, skurna i små tärningar
  • 100g
    körsbärstomater, halverade
  • efter smak
    chiliflakes
  • 1
    citron, zesten
  • 1dl
    prosecco
  • 250g
    krabbkött, färskt
  • 60g
    oliver, kärnorna borttagna, delade
  • 1 bunt
    persilja, grovhackad

Så lagar du

1. Koka linguini i saltat vatten till al dente.

2. Medan pastan kokar, halvera tomaterna. Lägg vitlök, olivolja och chiliflakes i en stor stekpanna. Sätt på värmen och fräs vitlöken i en minut och lägg sedan ner tomater och rör runt. Låt koka i två minuter till, tills tomaterna blir mjuka utan att ha kokat sönder helt.

3. Öka värmen och häll i prosecco. Låt koka upp och avdunsta.

4. Lägg i krabbkött, gröna oliver och persilja och stäng av värmen. Lägg pastan i krabbsåsen och rör snabbt ihop.

5. Riv över citronzest och servera med mer chiliflakes och ett glas kall prosecco.

Dela det här receptet med dina vänner!