Linsbiffar med broccoli och yoghurtsås

Linsbiffar med broccoli och yoghurtsås

Publicerat:

Tillagningstid:

Linsbiffarna är supergoda och helt vegetariska. De passar att servera med broccoli och gärna med rostad mandel.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 4dl
    röda linser, 350 g
  • 1st
    röd lök
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 2msk
    olja
  • 2tsk
    mald spiskummin
  • 2tsk
    mald koriander
  • 2krm
    mald chipotle chilipeppar
  • 1 ¼ tsk
    salt
  • ca 1 ½ msk
    psylliumhusk
  • olja till stekning

Yoghurtsås

  • 2dl
    turkisk yoghurt
  • 3msk
    finhackad färsk mynta eller 2 tsk torkad mynta

Tillbehör

  • 500g
    broccoli
  • 50g
    rostad sötmandel eller mandelspån
  • ½msk
    olivolja

Så lagar du

Linsbiffar

1. Skölj linserna i kallt vatten och koka dem sedan i nytt vatten så att det täcker linserna. Häll på mer vatten om det blir för torrt. Koka cirka 15 minuter tills de är mjuka. Häll av och låt dem rinna av i en sil.

2. Finhacka löken och vitlöken. Fräs hacket i olja tills det är mjukt.

3. Blanda de avrunna linserna med den frästa löken. Smaka av med kryddorna och salt. Blanda sedan ner psylliumhusk.

4. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ner matskedsstora klickar direkt i pannan. Forma till biffar och stek dem några minuter på varje sida så att de får fin färg.

Yoghurtsås

1. Blanda yoghurt och finhackad mynta.

2. Servera biffarna med sås och broccoli med mandel.

Dela det här receptet med dina vänner!