Linsbiffar med broccoli och yoghurtsås
Publicerat:
2015-01-14Tillagningstid:
Linsbiffarna är supergoda och helt vegetariska. De passar att servera med broccoli och gärna med rostad mandel.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 4dlröda linser, 350 g
- 1ströd lök
- 1stvitlöksklyfta
- 2mskolja
- 2tskmald spiskummin
- 2tskmald koriander
- 2krmmald chipotle chilipeppar
- 1 ¼ tsksalt
- ca 1 ½ mskpsylliumhusk
- olja till stekning
Yoghurtsås
- 2dlturkisk yoghurt
- 3mskfinhackad färsk mynta eller 2 tsk torkad mynta
Tillbehör
- 500gbroccoli
- 50grostad sötmandel eller mandelspån
- ½mskolivolja
Så lagar du
Linsbiffar
1. Skölj linserna i kallt vatten och koka dem sedan i nytt vatten så att det täcker linserna. Häll på mer vatten om det blir för torrt. Koka cirka 15 minuter tills de är mjuka. Häll av och låt dem rinna av i en sil.
2. Finhacka löken och vitlöken. Fräs hacket i olja tills det är mjukt.
3. Blanda de avrunna linserna med den frästa löken. Smaka av med kryddorna och salt. Blanda sedan ner psylliumhusk.
4. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ner matskedsstora klickar direkt i pannan. Forma till biffar och stek dem några minuter på varje sida så att de får fin färg.
Yoghurtsås
1. Blanda yoghurt och finhackad mynta.
2. Servera biffarna med sås och broccoli med mandel.