Linsgryta med fisk, fågel eller mitt i mellan

Linsgryta med fisk, fågel eller mitt i mellan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och smakrik linsgryta som du givetvis kan använda vilka linser som helst. Det fina med denna gryta är att det funkar till alla former av buljonger. Använder du fiskbuljong så testa att garnera med tillexempel alger som finns som torrvara så att du bara behöver blöta upp dom i vatten. Det är ett jättegott och vackert garnityr.

Ingredienser

2portioner

  • 1liter
    vatten
  • 1msk
    olja
  • 2dl
    röda linser
  • saft från ½ citron
  • 1
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • ca 100g
    strimlad paprika på burk, eller färsk
  • 1tsk
    kardemummakärnor
  • 1tsk
    spiskummin
  • 2tsk
    farinsocker
  • 2krm
    chiliflakes
  • 1
    buljongtärning, fisk, kyckling, grönsak eller kött
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala och hacka löken grovt, skala och hacka vitlöken fint.

2. Hetta upp en kastrull på medeltemperatur och svetta löken tillsammans med kardemumman, chilin och spiskumminen.

3. Slå på vattnet och linserna och sjud på medeltemperatur. När linserna kokat klart så lägger du i resten av ingredienserna och ökar temperaturen något och låt det bubbla i 2 minuter. 

4. Smaka av med salt och några varv men svartpepparkvarnen. Garnera med någon krydda eller med alger tillexempel.

Dela det här receptet med dina vänner!