Linssoppa

Linssoppa

Ingredienser

6portioner

  • 1
    purjolök
  • 2
    morötter
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    tomatpuré
  • 2tsk
    chilipulver
  • 4dl
    torkade röda linser, sköljda
  • 1burk(ar)
    krossade tomater, gärna med chili (ca 400 g)
  • ca 1½liter
    vatten
  • 3
    höns- eller grönsaksbuljongtärningar

Så lagar du

1. Strimla purjolöken, tärna morötterna och fräs alltsammans i olivolja tillsammans med pressad vitlök. Fräs tills löken är mjuk.

2. Tillsätt tomatpuré och chilipulver och fräs en ½ minut. Tillsätt linserna, tomaterna, 1 1/4 liter vatten och buljongtärningar. Sjud under lock ca 20 min tills linserna är mjuka och börjar mosa sig. Späd med mer vatten om det behövs.

3. Smaka av om det eventuellt behövs salt. Servera med en klick yoghurt och eventuellt slantar av stekt kryddig korv t ex chorizo.

Om du inte gillar starka saker kan du ta vanliga krossade tomater.

Dela det här receptet med dina vänner!