Linssoppa

Linssoppa

Publicerat:

Härlig linssoppa från Tareq Taylors matresa!

Ingredienser

  • 4dl
    gula linser
  • 1st
    liten gul lök
  • 1msk
    olivolja
  • 6dl
    vatten
  • 2-3tsk
    salt
  • efter smak
    svartpeppar, nymald
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1knippa(or)
    bladpersilja  (blir ca 0,5 dl finhackad)

Till servering

  • efter smak
    Rädisor
  • efter smak
    vit ost
  • efter smak
    oliver
  • 1/2st
    citron

Så lagar du

1.Skölj linserna i  vatten.

2. Skala och finhacka lök. Lägg löken i en gryta eller kastrull tillsammans med olivolja och fräs tills den är mjuk och genomskinlig men utan att den tar färg.

3. Tillsätt linser och vatten. Krydda med salt, svartpeppar och spiskummin. Låt puttra på låg värme i ca 15 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid. Späd ev med mer vatten.

4. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. 

5. Strö över hackad persilja precis innan servering.

Servera gärna med rädisor, lite vit ost och oliver.

 

Dela det här receptet med dina vänner!