Lisas ceviche

Tid:

Lisas ceviche.

Tid:

Ceviche kommer ursprungligen från Peru där man gör den på olika fisk och skaldjur som genom att marinera i frisk citrussaft, oftast lime, tillagas mer eller mindre. Gärna med bra med chili och örter till också. Servera den finhackad som en salsa eller som här, som en carpaccio. Vanvettigt gott!

Ingredienser

2–4 portioner

  • 400 g
    lax, torsk eller kummel
  • 1
    jalapeño eller grön spansk peppar
  • 2
    lime, saften (ca ⅔ dl)
  • 2 msk
    kokosvatten
  • msk
    olivolja
  • gurka
  • 2
    äpplen, syrliga
  • 2-3
    salladslökar
  • 2
    avokado
  • färsk koriander
  • flingsalt och svartpeppar

Valfritt

  • nachochips eller tostadas till servering

  • svartkål eller grönkål

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg