Lisas ugnspannkaka med kapris

Tid:

Lisas ugnspannkaka med kapris.

Tid:

Ugnspannkaka är en sådan där älskad rätt som dyker upp hos oss titt som tätt då den går snabbt, är älskad av alla och om du följer det här receptet svår att misslyckas med! Här gör jag den vegetarisk och min kompis Sebastian tipsade mig en gång om att kombinationen solroskärnor och kapris är ett perfekt substitut för fläsk. Men självklart kan du ersätta solroskärnor, kapris och liquid smoke med fläsk om du är sugen!

Ingredienser

4–6 portioner

  • 6
    ekologiska ägg
  • 9 dl
    mjölk, 3 %
  • dl
    vetemjöl
  • ½ tsk
    bakpulver
  • 1⅓ tsk
    salt
  • 1 dl
    kapris
  • 1 dl
    solroskärnor
  • 1 krm
    liquid smoke
  • smör till långpannan
  • lingonsylt till servering

Så lagar du