Ingredienser
4portioner
- 2stendiver
- 1kvist(ar)rosmarin
- 1klyfta(or)vitlök
- ½dlolivolja
- ½dlvit balsamicovinäger
- 1tsksocker
- salt och peppar
- 1dlmandel med skal
- 4stsalladslökar
- 3-4kvist(ar)dill
- 1dlfärsk riven pepparrot
- 4-8stskivor kallrökt lax
Så lagar du
Dela endiverna en gång på längden. Hetta upp en stekpanna, lägg i vitlök, rosmarin och olivolja. Bryn endiverna hastigt på snittsidan och tillsätt sedan balsamicovinäger, socker, salt och peppar. Låt dom puttra i ca 1 minut. Det är viktigt att dom fortfarande är krispiga i mitten – så var försiktig så att dom inte kokar för länge.
Ta upp endiverna och lägg på tallrikar.
Smaka av dressingen/såsen i pannan och tillsätt eventuellt mer olivolja och vinäger för att se till att den är balanserad. När vinägern kokar försvinner mycket av syran så det kan mycket väl vara så att du vill tillsätta lite mer.
Hacka mandeln grovt och skär ner salladslöken i mindre bitar.
Värm dem sedan i dressingen/såsen i pannan.
Plocka dillen och blanda samman den med den rivna pepparroten.
Lägg lite kallrökt lax på tallrikarna tillsammans med endiven, toppa med dill och pepparrot och häll sedan på varm dressing/sås. Servera genast.