Ljummen höstsallad med blue cheesedressing
Tillagningstid:
Publicerat:
2013-11-27Tillagningstid:
Härlig höstsallad med bulgur, rostade rotfrukter, linser – och päron. En dressing med grönmögelost är pricken över i.
Ingredienser
6 portioner
- 500 grostade rotfrukter, se basrecept
- 3 dlbulgur
- 1 dlajvar relish
- 2 dlkokta linser eller bönor
- 1 stliten påse rucola
- 2 stpäron, klyftade
- 1 stcitron, pressad
- 1/2 dlolivolja
Till garnering
- 1 dloliver
- 2 dlvalnötter, rostade i torr stekpanna
Blue cheese-dressing
- 100 ggrönmögelost, mosad + 50 g till garnering
- 2 dlcreme fraiche
Så lagar du
1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. Gör dressing: Mosa ihop grönmögelost med creme fraiche.
3. Rör ner ajvar i din kokta och avrunna bulgur. Varva bulgur, linser, rostade rotfrukter, rucola och päron på ett stort fat. Ringla över citron och olja.
4. Garnera med oliver, nötter och ost. Servera med dressing, som du bara blandar ihop.