Ljummen kålsallad med nobisdressing

Tillagningstid:

Ljummen kålsallad med nobisdressing .

Publicerat:

Tillagningstid:

Detta är ju generellt en lite torftig tid när det kommer till svenska råvaror men kanske har vi glömt bort kålen som börjar komma tidigt eller rent av står kvar där ute i trädgårdslandet i form av brysselkålstoppar/skirkål mm. Nobisdressing är en sann klassiker som funkar så väldigt bra till grönsaker. Kålrabbin ger lite annan konsistens och rädisorna skapar vårkänsla.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    spetskålshuvud, små
  • 1 knippa(or)
    lök, färsk
  • 2 dl
    quinoa, kokt
  • 1 st
    kålrabbi
  • 5 st
    rädisor
  • 1 msk
    rapsolja
  • salt och peppar

Krutonger

  • 1 bit(ar)
    bröd, dagsgammalt
  • 1 msk
    olivolja
  • salt och peppar

Nobisdressing

  • 1
    ägg
  • 2 tsk
    vitvinsvinäger
  • 1 tsk
    senap, fransk
  • dl
    raps- eller majsolja
  • 1 klyfta(or)
    vitlök, liten
  • 2 krm
    salt
  • ½ krm
    cayennepeppar
  • gräslök, finklippt

Så lagar du