Ljummen kycklingsallad med quinoa

Ljummen kycklingsallad med quinoa

Publicerat:

Tillagningstid:

En sallad som serveras ljummen och inte bara är god utan ger fin mättnad trots att en portion endast ger 410 kcal.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    små fina innerfiléer av kyckling
  • 1msk
    olivolja
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2dl
    quinoa, (150 g) gärna blandade färger
  • 2-3
    morötter, 200 g
  • 150g
    sockerärter
  • 1dl
    finstrimlad purjolök

Tillbehör

  • 4msk
    blandade frön, (40 g)solros, pumpa och pinjenötter
  • 2dl
    ajvar relish, stark eller mild
  • 1
    liten vitlöksklyfta
  • salt

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Skölj quinoan i hett vatten, koka enligt anvisning på paketet och låt sedan stå och vila 5 minuter.

3. Koka upp saltat vatten till grönsakerna. Skala och skiva morötterna och ansa sockerärterna. Låt morötterna koka ett par minuter och lägg sedan ner sockerärterna och koka ½ minut. Häll av vätskan.

4. Stek filéerna runt om. Salta och peppra under tiden.  Lägg dem på ett ugnsfat och sätt i ugnen tills de är genomstekta och innertemperaturen är 70 grader.

5. Blanda quinoa, morötter, sockerärter och finstrimlad purjolök. Smaka av med salt och peppar.

6. Rosta fröna lätt i en torr stekpanna.

7. Lägg kycklingfiléerna på quinoan när de är färdigstekta och strö över fröna.

8. Blanda ajvar relish med pressad eller riven vitlök. Smaka av med salt. Servera ajvar relishen som sås till salladen.

Dela det här receptet med dina vänner!