Ljummen laxsallad med avokado, soja- och ingefärsvinägrett
Tillagningstid:
Ingredienser
4 portioner
- 2 dlsmå gröna linser eller belugalinser
- 4 stportionsbitar msc-märkt lax, tinade
- 100 gblandad sallad eller färsk spenat
- 1 ströd lök, skivad
- 1 stfänkål, finstrimlad
- 2 stmorötter, finstrimlade
- 2 stavokado, urkärnade i skivor
- 1 stlime
- salt, olja till stekning
Soja- och ingefärsvinägrett
- 1 dlsoja
- 2 mskrapsolja
- 2 mskrisvinäger eller pressad lime
- 3 cmfärsk ingefära, riven
- 1 tskhonung
- 2 mskrostade sesamfrön
- ½-1 stpiri-piri, i tunna skivor
Så lagar du
1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Gör vinägrett (se nedan).
2. Krydda laxen med lite soja, stek ett par minuter i varm panna tills den har en fin kärna.
3. Varva samtliga ingredienser till salladen med de nykokta, varma linserna på ett fat. Ringla över hälften av vinägretten, häll resten i en liten skål.
4. Lägg laxen ovanpå salladen. Servera med limeklyftor.
Vinägrett
1. Lägg ner samtliga ingredienser i en burk med lock.
2. Skruva fast locket och skaka tills det blandat sig.