Ljummen laxsallad med avokado, soja- och ingefärsvinägrett

Ljummen laxsallad med avokado, soja- och ingefärsvinägrett

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    små gröna linser eller belugalinser
  • 4st
    portionsbitar msc-märkt lax, tinade
  • 100g
    blandad sallad eller färsk spenat
  • 1st
    röd lök, skivad
  • 1st
    fänkål, finstrimlad
  • 2st
    morötter, finstrimlade
  • 2st
    avokado, urkärnade i skivor
  • 1st
    lime
  • salt, olja till stekning

Soja- och ingefärsvinägrett

  • 1dl
    soja
  • 2msk
    rapsolja
  • 2msk
    risvinäger eller pressad lime
  • 3cm
    färsk ingefära, riven
  • 1tsk
    honung
  • 2msk
    rostade sesamfrön
  • ½-1st
    piri-piri, i tunna skivor

Så lagar du

1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Gör vinägrett (se nedan).

2. Krydda laxen med lite soja, stek ett par minuter i varm panna tills den har en fin kärna.

3. Varva samtliga ingredienser till salladen med de nykokta, varma linserna på ett fat. Ringla över hälften av vinägretten, häll resten i en liten skål.

4. Lägg laxen ovanpå salladen. Servera med limeklyftor.

Vinägrett

1. Lägg ner samtliga ingredienser i en burk med lock.

2. Skruva fast locket och skaka tills det blandat sig.

Dela det här receptet med dina vänner!