Ljummen linssallad

Tillagningstid:

Ljummen linssallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Linserna kallas belugalinser för att de liknar rysk belugakaviar. De är fasta och behåller formen även efter kokning och är perfekt till sallader.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 dl
    belugalinser, små svarta linser
  • 5 dl
    hönsbuljong
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 kvist(ar)
    timjan
  • 1 st
    morot
  • 1 st
    bananschalottenlök
  • 1 st
    röd eller gul paprika
  • 1 msk
    olivolja
  • ½ dl
    finhackad persilja

Dressing

  • 1 msk
    balsamvinäger
  • 1 tsk
    honung
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    nymald svartpeppar

Så lagar du