Ljummen linssallad

Ljummen linssallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Linserna kallas belugalinser för att de liknar rysk belugakaviar. De är fasta och behåller formen även efter kokning och är perfekt till sallader.

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    belugalinser, små svarta linser
  • 5dl
    hönsbuljong
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 2kvist(ar)
    timjan
  • 1st
    morot
  • 1st
    bananschalottenlök
  • 1st
    röd eller gul paprika
  • 1msk
    olivolja
  • ½dl
    finhackad persilja

Dressing

  • 1msk
    balsamvinäger
  • 1tsk
    honung
  • 2msk
    olivolja
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Skölj linserna. Koka upp buljongen. Lägg i linserna, 1 krossad vitlöksklyfta och några kvistar timjan.

2. Skala och tärna moroten och löken fint. Fintärna även paprikan.

3. Fräs alltsammans i olivolja några minuter. Häll av vätskan från linserna och blanda dem med grönsaksfräset.

4. Blanda samman dressingen och häll den över linserna. Smaka av om det behövs mer salt och kryddor.

5. Blanda ner lite hackad persilja före serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!