Ljummen rödbetssallad med bondbönor

Ljummen rödbetssallad med bondbönor

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    rödbetor
  • 1msk
    grovkornig senap
  • ½st
    citron, pressad
  • 1msk
    matolja
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    vitpeppar
  • 1kg
    bondbönor i skida
  • 200 g
    valfri, kryddig korv tex Salsiccia, i bitar
  • 1st
    salladshuvud
  • 100 g
    getost

Så lagar du

1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de börjar mjukna, ca 10 minuter.

2. Vispa under tiden ihop senap, citron, olja, salt och peppar till en vinägrett.

3. Häll av betorna, kyl hastigt i kallt vatten så de går att hantera. Skala, klyfta och blanda betor och vinägrett.

4. Sprita dvs plocka ut bondbönorna ur sin skida. Lägg bönorna i kokande, lättsaltat vatten 2 minuter, häll av och spola med kallt vatten. Tryck på bönorna så det vita skalet lossnar.

5. Stek korven knaprig i sitt eget fett, blanda i bönorna. Lägg sallad på ett fat, toppa med rödbetor, bönblandning och smula ost över. Bryt ett gott bröd till.

Dela det här receptet med dina vänner!