Ljummen sallad med radicchio och endive

Ljummen sallad med radicchio och endive

Publicerat:

Tillagningstid:

Vissa smaker gifter sig så ofattbart bra! En härligt besk sallad med sötma från tillagningen och en krämig och syrlig getost. God vinterlunch eller tillbehör till ugnsbakad lax eller något annat smaskigt.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    radicchiosalladshuvuden
  • 2
    endiver
  • 2–3msk
    olivolja
  • 1burk(ar)
    kokta kikärtor (400 gram)
  • 2
    finhackade vitlöksklyftor
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • ½dl
    rostade osaltade pistagenötter
  • 100g
    smulad chèvre
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Bryt bladen från radicchio och endive.

2. Stek salladen i stor stekpanna i några matskedar olivolja tills den får lite färg och ”slaknar” – cirka 5 minuter. Salta och peppra.

3. Hetta upp olivolja i en liten kastrull och lägg i vitlök. Låt den ta lite färg och lägg i kikärtor och en kvist rosmarin. Värm kikärtorna i 3 – 4 minuter. Salta och peppra.

4. Blanda ihop salladen med kikärtor. Strö över hackade pistagenötter och chèvre bruten i minde bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!