Ljusdessert

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Johanna Vibergs ljusdessert.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Fläderparfait med biskvibotten och vit choklad. Ett enkelt recept som med lite trix och tålamod blir till fantastiska ljusdesserter. Receptet går även att använda i vanliga formar, t ex glas eller muffinsformar, och blir då en lättfixad och supergod dessert.

Ingredienser

6 portioner

Biskvibotten

  • 200 g
    mandelmassa
  • 2
    äggvitor
  • ½ dl
    strösocker
  • 1 nypa(or)
    salt

Fläderparfait

  • 2
    äggulor
  • 1 dl
    koncentrerad flädersaft
  • 1 tsk
    flytande vaniljarom
  • 3 dl
    gräddfil
  • 2 dl
    vispgrädde

Garnering

  • 150 g
    vit choklad
  • 10 g
    mandelsplitter

Så lagar du