Ljuvlig lingontryffel
Publicerat:
2013-11-29Tillagningstid:
Små, läckra godbitar med smak av lingon och mörk chokad. Perfekt till glöggen!
Ingredienser
40portioner
- 125gmörk choklad, hackad
- 125gmjölkchoklad, hackad
- 100glingon (som ska bli till 80g lingonpuré)
- 0,5dlströsocker
- 1stvaniljstång, delad och urskrapad
- 2mskvispgrädde (byt ev ut 1 msk mot Xanté päroncognaclikör)
- 50gsmör
- 1dlkakao
- 1dlfärska lingon
Så lagar du
1. Mixa och passera lingonen till en puré. Koka upp lingonpuré, socker, vaniljstång, grädde och smör.
2. Häll över den hackade chokladen och rör om tills chokladen smält. Bred ut på ett fat.
3. Ställ den avsvalnade smeten i kyl tills den fått rullbar konsistens. Forma små kulor och rulla i kakao.
4. Garnera med frysta eller färska lingon och ev kvistar vid serveringen.