Ljuvlig päron- och chèvrepaj med rostade valnötter

Tid:

Tid:

I gränslandet mellan dessert och varmrätt hittar vi den här lyxiga pajen.

Ingredienser

6–8 portioner

Pajdeg

  • 2 dl
    vetemjöl
  • 1,5 dl
    dinkelmjöl
  • 1/2 dl
    sesamfrön, rostade i torr stekpanna
  • 75 g
    kallt smör, i bitar
  • ½ tsk
    salt
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 1 msk
    kallt vatten

Fyllning

  • 2 st
    röda lökar, strimlade
  • 3 st
    ägg
  • 1 dl
    mjölk
  • 1 dl
    grädde
  • 2 st
    päron av fast sort
  • 1 st
    ekologisk citron
  • 150 g
    vit getost (chèvre), smulad
  • 2 dl
    valnötter
  • smör till stekning

Topping

  • 1 påse(ar)
    rucola
  • 2 msk
    honung eller balsamicosirap

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg