Loaded sweet potato taco fries

En ugnsbricka med sötpotatis i strimlor, lagad med tacotillbehör: lök, paprika, tomat, guacamole, sås och lime.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här receptet är så enkelt och värt och gott, perfekt sätt att ta vara på tacorester. Om du vill kan du byta ut sötpotatis mot palsternacka eller någon annan rotfrukt.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    sötpotatisar
  • 1st
    citron
  • 100g
    ost, riven
  • 1-2 tsk
    sambal oelek

Till servering

  • Tacotillbehör: gräddfil guacamole, syrad röd lök, tacofärs, pulled veg/pork, jalapeños, salsa, svarta bönor, etc.

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 2oo grader varmluft.

2. Skär potatisen i stavar, skiva citronen och lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla på olja, på med salt och sambal, gnid in i potatisen. Sprid ut stavarna på plåten så att de är separerade, för ultimat krispyta. Grädda 15 minuter, rör om och grädda tills de är vackert gyllene.

3. Ta ut och lägg på ost, grädda tills den smält.

4. Toppa med dina favvotillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!